منتدى هديـــــــر و هــبـــه
الـسلام علـيـكـم ورحـمة الله وبـركاته

لو علمت الدار بمن زارها فرحت
واستبشرت ثم باست موضع القدمين
وأنشدت بلسان الحال قائلةً
اهلا وسهلاً بأهل الجود والكرم

منتدى هديـــــــر و هــبـــه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


فديـتك يـآ زائر هَـلآ بيڪً نَورتينا
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 بطاطس بالكريمة

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
hiba musa
عضــوة
عضــوة
hiba musa


الدولة الدولة : بطاطس بالكريمة 131
عــدد المساهمـــــات : 346
السٌّمعَة : 6
تاريخ التسجيل : 30/04/2011
الموقع مستمرة في التقدم

بطاطس بالكريمة Empty
مُساهمةموضوع: بطاطس بالكريمة   بطاطس بالكريمة I_icon_minitimeالخميس يونيو 09, 2011 4:14 am

(بطاطس بالكريمة )

نص كيلو بطاطس - نص كيلو حليب - 2 صفار بيضة - معلقة كبيرة زبدة
فص ثوم مهروس - بصلة مبشورة - نص كوب كريمة لبانى - ملح - فلفل - جبنو مبشورة
الطريقة:
اقشر البطاطس واقطعها حلقات رفيعة اتخن من الشيبس حاجة بسيطة
فى طبق فرن اضع الزبدة كلها فى الصينية وارصص شرائح البطاطس مثل الصورة
ارش على الوش الثوم والبصلة والملح والفلفل
اصب نص كمية الحليب على البطاطس ثم اضع صفار البيض على باقى كمية الحليب
واخلطهم مع بعض ثم اضع عليهم الكريمة اللبانى واخلط تانى كويس
ثم اصبهم على الصينية وارش الوجه كله بالجبنة المبشورة
ادخل الصينية الفرن على الرف اللى تحت علشان تغلى وتستوى
وبالهنا والشفا

===========================================

صينية الزرة الصفراء

4 وحدات (كيزان) زرة صفراء - طماطماية كبيرة - ملح- فلفل - فلفلة حمراء
جبنة اى نوع (شيدر او جودة الخ)- عيدان خشبية الخاصة بالشوى
اسلق الزرة صحيحة زى ماهى فى ماء وزرة ملح
اقطعها قطع متساوية ثم ارصصها واقفة فى الصينية
اقطع الطماطم شرائح واقطع الجبنة شرائح واقطع الفلفلة الحمراء شرائح
اضع فوق كل قطعه زرة شريحة طماطم وعليها شريحة جبنة وعليها شريحة فلفل
ثم انغز داخل كل قطعة زرة العصاية (الخلة) الخشب
ادخل الصينية الفرن لحد ماتسيح الجبنة
وبالهنا والشفا

============================================

اللازانيا



كيلو دقيق - 100 جم زيت - 3 بيضات - 50 جم حليب - زرة ملح
لحمة معصجة بالصلصة - بشاميل خفيف - جبنة مبشورة
الطريقة
اضع على الدقيق الزيت وزرة الملح و2 بيضة فقط واخلطهم بأيدنا كويس ثم اضع
عليهم الحليب وافضل اعجن بأيدى وحتكون العجينة جامدة وانتم بتعجنوا ثم
اضع البيضة اللى باقية عندنا واكمل العجن على الرخامة كويس
ارش الرخامة دقيق وافرد العجينة بالنشابة مع رش دقيق على وشها
وتحتها اثناء الفرد
ثم اقطعها مربعات مثل شكل اللازانيا اللى بتشتريها ونسلقها فى ماء مغلى
وبعد ماتطلعيها من ماء السلق تطلعيها فى طبق فية ماء مثلج ومكعبات ثلج
ابدء فى عمل صينية اللازانيا
اضع فى الصينية طبقة لازانيا وفوقها طبقة عصاج ثم طبقة جبنة ثم طبقة طبقة لازانيا
ثم طبقة عصاج ثم بشاميل يغطى كل الصينية ثم طبقة جبنة وندخلها الفرن
لمدة حوالى ربع ساعة وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
تغريد
متميــزة
متميــزة
تغريد


عــدد المساهمـــــات : 1000
السٌّمعَة : 7
تاريخ التسجيل : 07/12/2010
العمر : 27
الموقع فى مصر *ام الدنيا*

بطاطس بالكريمة Empty
مُساهمةموضوع: رد: بطاطس بالكريمة   بطاطس بالكريمة I_icon_minitimeالخميس يونيو 09, 2011 10:59 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
امـــوره
المراقبــة
المراقبــة
امـــوره


الدولة الدولة : مصر
عــدد المساهمـــــات : 2776
السٌّمعَة : 76
تاريخ التسجيل : 23/05/2011
العمر : 26

بطاطس بالكريمة Empty
مُساهمةموضوع: رد: بطاطس بالكريمة   بطاطس بالكريمة I_icon_minitimeالأربعاء يونيو 15, 2011 8:40 pm

مشكووووووووووووووووووووره يا قمر علي مجهودك و اكلات الروعه


تقبلي مروري وخالص تحياتي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://hadeerandheba.yoo7.com/forum
عاشقه حنونه
الإشــراف
الإشــراف
عاشقه حنونه


عــدد المساهمـــــات : 675
السٌّمعَة : 5
تاريخ التسجيل : 06/12/2010

بطاطس بالكريمة Empty
مُساهمةموضوع: رد: بطاطس بالكريمة   بطاطس بالكريمة I_icon_minitimeالسبت يوليو 02, 2011 8:49 pm

السلام عليكم شكار
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حلاوتي بشقاوتي
عضــوة
عضــوة
حلاوتي بشقاوتي


الدولة الدولة : غير معروف
عــدد المساهمـــــات : 504
السٌّمعَة : 8
تاريخ التسجيل : 07/01/2011
العمر : 24
الموقع المغرب

بطاطس بالكريمة Empty
مُساهمةموضوع: رد: بطاطس بالكريمة   بطاطس بالكريمة I_icon_minitimeالجمعة فبراير 17, 2012 11:56 pm

مــــــــــر ـسي يــا عســـل مـــمــمــم شــــكــل حـــلـو أ ـو ـي


تـــــــــقبــلـي مــــر ـو ر ـي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بطاطس بالكريمة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى هديـــــــر و هــبـــه :: إقسآم عإلم المرإة ۈ الإسرة :: ¬مطبخ | kitchen-
انتقل الى: